Dönüm noktası oldu
Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN'ın ilk uçuşunu, dünya basını da gündemine taşıdı. ABD merkezli Bloomberg, "Uçuş, Türkiye'nin yerli savaş uçağı projesinde dönüm noktası oldu" diye yazdı.
KAAN |
Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN, ilk uçuşunu bugün başarıyla gerçekleştirdi. KAAN'ın ilk uçuşunda 13 dakika havada kalarak 8000 feet irtifada 230 knot hıza ulaştığı açıklandı.
Testleri sürecek olan uçağın 2028'de envantere girmesi hedeflenirken, dünya basını da KAAN'ın ilk uçuşunu gündemine taşıdı.
"Türk Savunma Sanayinin En Büyük Projelerinden Biri"
Yunanistan'ın haftalık gazetesi Ethnos, internet sitesinde yayınladığı haberinde şu ifadelere yer verdi: "Türk savunma sanayinin en büyük projelerinden biri olan ve "Milli Muharip Uçak" projesi kapsamında geliştirilen KAAN savaş uçağı, Ankara yakınlarındaki Mürted Havaalanı'ndan havalandı ve uçuş sırasında bir F-16 Fighting Falcon savaş uçağı eşlik etti.
Bir diğer Yunanistan gazetesi Naftemporiki, KAAN'ın 2028 yılında Türk Hava Kuvvetleri'ne katılmasının planlandığını yazdı.
"Proje 2016 Yılında Başlamıştı"
ABD merkezli Bloomberg, "Türkiye'nin beşinci nesil savaş uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Uçuş, Türkiye'nin yerli savaş uçağı projesinde dönüm noktası oldu" ifadelerini kullandı.
İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, "Türkiye'nin özgün geliştirdiği ilk muharip savaş uçağının ilk uçuşu bugün gerçekleşti" ifadesiyle başladığı haberinde, "NATO üyesi Türkiye, azami yurt içi kabiliyetle milli muharip uçağının üretilmesine yönelik TF-X projesini 2016 yılında başlatmıştı" diye belirtti.
"Bu Bir Dönüm Noktası"
Alman Welt gazetesinin "Bu dönüm noktası, Türkiye'nin bir savaş uçağı ülkesi olarak yükselişine işaret ediyor" başlıklı haberinde KAAN'ın ilk uçuşunu başarıyla tamamladığı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için bunun ABD'ye karşı kazanılmış bir zafer anlamına geldiği ifade edildi.
Türkiye'nin modern savaş uçaklarının üretiminde kendi kendine yeterlilik için giderek daha fazla çaba sarf ettiği aktarılan haberde, bunun hızla büyüyen savunma sanayisi için tarihi bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekildi.
Çift motorlu savaş uçağının, 5. nesil olarak adlandırılan ve gizlilik özelliklerine sahip bir model olduğu, bu nedenle radar tarafından tespit edilmesinin zor olduğu belirtildi.
Türkiye'nin teknolojiden altyapıya, bilgi birikimi ve üretim kabiliyetine sahip çalışanlarına kadar modern savaş uçağı üretimine yönelik değerler zincirinin tamamına sahip olan dünyadaki sayılı ülkelerden biri olmayı hedeflediği bu amaçla çeşitli Türk şirketlerinde modern sensörler, radarlar ve diğer silah teknolojileri geliştirildiğine işaret edildi.
"Gizli Özelliklere Sahip"
Havacılık sitesi Flugrevue'deki haberde de KAAN'ın Türkiye'nin umut ışığı ve gökyüzündeki yeni savaş uçağı olduğu belirtildi.
Gizli özelliklere sahip Türk milli muharip uçağının, başarılı ilk uçuşunu gerçekleştirdiği aktarıldı.
kaynak: NTV
------------------
Haber (Haber Merkezi) | Google SEO (akblog.net)
Emojin Ekle